Over de site

ePsychiater.nl is een telkens vernieuwende site die een zo volledig mogelijk en up-to-date beeld van de meest voorkomende psychiatrische stoornissen geeft. Er is voor gekozen om dit in de structuur te doen van herkenning, achtergrond en behandeling.

De drijvende kracht achter ePsychiater is Jeroen van der Linden. Hij is psychiater en psychotherapeut. Hij heeft in het Academisch Ziekenhuis Utrecht de schizofrenie onderzoeksafdeling geleid waarbij hij nauw heeft samengewerkt met professor Kahn, de vereniging Ypsilon en vele patiënten.
Hij heeft de conservatorium opleiding piano en contrabas voltooid en was jarenlang bassist in het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen. Je zou kunnen zeggen dat hij het luisterend oor op alle mogelijke manieren getraind heeft. Om zijn strategische en organisatorische kwaliteiten wordt hij gevraagd als adviseur en soms als tijdelijk manager van organisaties in de gezondheidszorg en van culturele instellingen. Zo was hij van januari 2007 tot juni 2008 waarnemend artistiek én zakelijk directeur van het Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam.
Jeroen van der Linden is zelfstandig gevestigd in Amsterdam. Zie ook: informatie over de praktijk.

De site is slim doordacht, met een hoofdkeuze menu dat uitrolt bij het er overheen bewegen van de muis en een submenu in de linker kantlijn. Er zijn ook "broodkruimels" om te zien hoe u waar terecht bent gekomen. Het lijkt moeilijk om nog te verdwalen op de site maar mocht dat toch gebeuren dan is er de home button die de site vanaf het begin opnieuw in beeld brengt.
Wanneer een onderwerp niet direct in het navigatiemenu  te vinden is dan kan de zoekfunctie worden gebruikt. Namen en onderwerpen kunnen binnen de site 'gegoogled' worden.
Indien u een bladzijde wilt printen gebeurt dit automatische slechts van de geboden tekst.

De foto's in de headers zijn gemaakt tijdens wandelingen, bijvoorbeeld door het voormalig waterloopkundig laboratorium in het Voorsterbos (Noordoostpolder), waarin kunstwerken werden tentoongesteld van o.a. Lobke Burgers ('Blessengers'), Toon Elfrink ('Tide'), Marga Houtman ('Zwanendrift'), Joseph Tasnadi ('Quiet Zone') en Rumen Dimitrov ('Metamorphosis').

Speciale dank gaat uit naar René Kahn, André Dekker en Detlef Meijer. René om zijn teksten uit "Gids pillen en psychiatrie", André om zijn aanmoediging en Detlef omdat hij het allemaal gebouwd heeft zodat het zowel voor de bezoekers als voor de mensen achter de schermen overzichtelijk blijft.

Zowel opmerkingen over de techniek als inhoudelijke reacties op de site worden op prijs gesteld. Stuur ze respectievelijk naar webmaster of redactie @ e-psychiater.nl
Dit staat opzettelijk niet als email adres geschreven aangezien dit tot enorme hoeveelheden spam kan leiden.

Om te helpen de kosten te dragen heeft de site vanaf september 2012 advertenties van Google. Deze afvertenties reflecteren iets van de inhoud van de site, zoals die door Google beoordeeld wordt, maar ook van het surfgedrag van de bezoeker. Wanneer u vaak vluchten en hotels boekt zult u dus relatief meer advertenties voor vakanties te zien krijgen.

Uw steun wordt zeer gewaardeerd!

ePsychiater is een drukbezochte site, meer dan 300.000 individuele bezoekers per jaar raadplegen de geboden informatie.

Om de site in de lucht te houden is geld nodig voor onderhoud en hosting, domeinnaamregistratie en SSL veiligheidscertificaten. Tevens wordt er hard gewerkt aan een Engelstalige versie.

U kunt een bedrag doneren via de PayPal button die op vrijwel elke bladzijde te vinden is. Dank zij uw bijdrage kunnen wij met deze site een bron van kennis blijven. Daar zijn we heel blij mee.

Donaties zijn ook welkom op: NL95 TRIO 0254 7048 08 t.n.v. ePsychiater te Amsterdam.

PayPal Doneer knop